Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ

Useimmin kysytyt kysymykset

Villa Lotus etupiha

Sisällysluettelo
Missä Villa Lotus sijaitsee?
Mitä palveluita alueella on?
Missä on lähin sairaala?
Perheessämme on allergiaa – sopiiko Villa Lotus meille?
Onko alueella Suomalaisia? Mitä kansallisuuksia alueella on?
Onko alue rauhallinen?
Onko alue turvallinen? Entä lähialueet?
Paljonko on sähkö-/vedenkulutus?
Kuuluvatko vuodevaatteet ja pyyheliinat viikkohintaan?
Kuinka uima-allasta huolletaan? Tuleeko siitä lisäkustannuksia?
Onko alueella käärmeitä ja/tai vaarallisia eläimiä? Entä tuholaisia ja hyönteisiä?
Milloin on sadekausi? Sataako paljon?
Kyyti lentokentältä Villa Lotukseen. Onko teillä vakio kuski jota olette käyttäneet?
Kannattaako ostaa paikallinen SIM kortti puhelimeen?
Mistä pre paid liittymiä kannattaa ostaa Thaimaasta?
Kuinka soitatat 12Call pre paidillä ulkomaille/Suomeen?
Mitä nähtävyyksiä on Hua Hinissä ja lähialueilla? Mitä tehdä Hua Hinissä?"
Nahtävyydet, rannat, markkinat, golf
Ovatko isot ruokakaupat Hua Hin keskustassa?
Kannattaako varata käteistä valuuttaa vai kuinka kortit toimivat yleisesti?
Miten varaus vahvistuu? Mitkä ovat maksuehdot?

Missä Villa Lotus sijaitsee?

Villa Lotus sijaitsee n. 6-7 km Hua Hinin keskustasta (2 eri reittiä) Smart House Village 2 alueella. Alueen taksi maksaa yhtyeensuuntaan 250 THB ja matka kestää n.15-20min.

Mitä palveluita alueella on

Alue on viihtyisä ja hyvin huollettu. Palvelut Villa Lotuksen lähialueilla.
Smart House Village 2 alueella on klubi, jossa kioski, taksipalvelut sekä shuttle bus keskustaan. Muut ruokapaikat ovat skootteri-/taksimatkan päässä. 2km päässä on lähikauppa, ravintola, pesula, hieronta. Useilla ravintoloilla on myös kotiinkuljetus.

Missä on lähin sairaala?

Bangkok Hospital Hua Hin on Hua Hinin keskustassa ostoskeskus Market Villagen vieressä: 888 Petchkasem Rd., Hua Hin,Prachuapkhirikhan 77110
Tel: (+66) 32 616-800
Email: huahin@bangkokhospital.com
Website: www.bangkokhospital.com/huahin Emergency Call Tel : 1719
Sanpaulo Hua Hin Hospital on Hua Hinin keskustassa Grand Marketin vieressä: 222 Phetchakasem Road, Hua Hin Prachuapkhirikhan 77110
Tel : +66 32 532 576 , Fax : +66 32 532 582
Email : info@sanpaulo.co.th, contact@sanpaulo.co.th
Website: www.sanpaulo.co.th Emergency Call Tel : +66 32 532 576 Ext. 107, 108

Lähimmät apteekit ovat keskustassa. Myös sairaaloissa voi ostaa lääkkeet.

Perheessämme on allergiaa – sopiiko Villa Lotus meille?

Villa Lotuksen alueelle on lemmikkien tuonti ehdottomasti kielletty. Sisään eikä ulos ole lupa tuoda lemmikkejä vierailemaan.

Onko alueella Suomalaisia? Mitä kansallisuuksia alueella on?

SHV1/SHV2/SHV3 alueilla on paljon skandinaaveja ja muitakin eri kansallisuuksia. Esim. suomi, ruotsi, norja, tanska, hollanti, UK.

Onko alue rauhallinen?

Alue sopii hyvin lapsiperheille, koska ei ole ihan keskustassa. "Rymyporukat" viihtyvät baari/ravintola-alueilla :). Alueen klubi menee kiinni normaalisti n. 21:00, joten sieltäkään ei tule melua myöhään. Mutta saattaahan sitä häiriköitäkin löytyä - eivät ole olleet ongelma toistaiseksi. Ja normaalit ihmiset kyllä lopettavat mölyämisen, jos heille siitä mainitsee. Mutta emme voi tietenkään mennä takuuseen.

Onko alue turvallinen? Entä lähialueet?

Alue on aidattu ja vartioitu 24/7. Pimeällä valaistus hieman heikko. Lähi alueet ovat hyvin rauhallisia – joskus juhlapäivinä musiikki kantautuu lähi kylistä.

Paljonko on sähkö-/vedenkulutus?

Sähkönkulutukseen vaikuttaa eniten ilmastointilaitteet. On hieman vaikea arvioida sähkökulutusta, koska jokainen käyttää laitteita omien tarpeiden mukaan ja vuodenaikakin vaikuttaa. Jos kaikki ilmastointilaitteet ovat päällä 24/7 ja ovet ja ikkunat auki, tulee sähkölaskusta helposti todella suuri. Normaalilla käytöllä sähkölasku on kohtuullinen. Mikä on normaali käyttö...:) Itse pidän ilmastointia päällä ennen nukkumaanmenoa, jotta makuuhuone viilenee ja yöksi jätän kattotuulettimen päälle. Myös päivällä kattotuulettimet ovat päällä jopa terassillakin. Ne eivät vie paljon sähköä. Saunakin vie sähköä, mutta sehän ei ole useita tunteja vuorokaudessa päällä. Sähkö- ja vedenkulutus mitataan mittareilla. Saapuessanne ja lähtiessänne otetaan mittarilukemat ylös. Laitan tähän nyt muutaman esimerkin asiakkaidemme sähkö-/vesilaskuista. Eli hajontaa löytyy...
4 viikkoa toukokuu, pariskunta: 4700 THB / 450 THYB
4 viikkoa kesä-heinäkuu, 3 hengen perhe: 10000 THB / 400 THB
2 viikkoa joulukuu, pariskunta: 4000 THB / 500 THB
4 viikkoa tammikuu, parsikunta: 4000 THB/ 1500 THB
10 päivää helmikuu, 5 hengen perhe: 1300 THB / 300 THB
1 viikko, tammikuu, pariskunta: 2700 THB / 700 THB

8 viikkoa, tammi-maaliskuu, pariskunta: 6500 THB/ 2900 THB
8 viikkoa, kesäkuu-heinäkuu, 6 hengen perhe: 7500 THB/ 2000 THB


Kuuluvatko vuodevaatteet ja pyyheliinat viikkohintaan?

Kyllä kuuluvat.

Kuinka uima-allasta huolletaan? Tuleeko siitä lisäkustannuksia?

Uima-altaanhuolto kuuluu viikkohintaan, joten siitä ei tule lisäkuluja. Vain jos asiakas on itse jollain tapaa sotkenut altaan ja esim. koko allas on tyhjennettävä, maksu tulee asiakkaalle. Uima-allas pudistetaan 3 kertaa viikossa. Meillä on erillinen suodatinsysteemi (overflow), joka suodattaa veden aina, kun pumppu on käynnissä. Pumppu on käynnissä 2 kertaa päivässä muutaman tunnin, joten uima-altaan vesi puhdistuu lisäksi myös silloin. Uima-altaanhuoltaja tarkistaa/säätää pumppua tarpeen mukaan. Altaassa on suolavesi + klorinaattori – ei käytetä kloridia.

Onko alueella käärmeitä ja/tai vaarallisia eläimiä? Entä tuholaisia ja hyönteisiä?

Thaimaassa kun ollaan, niin erilaisia trooppisten alueiden eläimiä löytyy. Alueen ympärillä on osittain asumatonta aluetta mutta myös asutusta ja koko ajan tulee lisää. Normaalisti alueen lähellä liikutaan taksilla ja/tai skootterilla. Jos liikkuu jalan, täytyy tietysti olla hieman tarkkaavaisempi. Normaalisti esim. käärmeet pelkäävät ihmistä ja pyrkivät karkuun. Hyökkäävät vain ahdistettuna. En ole kuullut kertaakaan, että käärme olisi hyökännyt kimppuun. Aitojen sisäpuolella on tietysti vielä vähemmän eläimiä. Meidän tontilla ei ole kukaan ilmoittanut nähneensä esim. käärmeitä enkä ole itsekään nähnyt. Meillä on tuholaismyrkytys ja se kattaa mm. käärmeet.
Gekko:www.fi.wikipedia.org/wiki/Gekot , www.en.wikipedia.org/wiki/Gecko
Harmiton Gekko saattaa hieman ulkonäöllään pelästyttää, mutta ovat vaarattomia. Niitä on eri rotuja ja kokoja Tavallisesti lymyilevät päivän ja illan tullen saapuvat hyönteisiä napsimaan. Ovat vaarattomia. Käyttäytyvät kuin sisiliskot ja tiputtavat häntänsä tarpeen vaatiessa.
Torakat, muurahaiset ym. Tontillamme käy myös tehokas tuholaismyrkyttäjä kerran kuukaudessa, joten talossa ei ole torakoita tms. Jos kuitenkin ötököitä ilmaantuisi, tuholaistorjujan voi pyytää paikalle.
Alueella on tavattu käärmeitä, joten varovainen pitää olla. Meidän tontilla ei ole vielä tavattu käärmeitä.
Hyttysiä ja muita lentäviä vastaan ei oikein ole kuin ”omat” keinot. Meillä on esim. terassilla ruukkuja, joihin voi laittaa hyttysspiraaleja. Auttaa, kun niitä asettelee sopivasti ympäriinsä ja laittaa kattotuulettimet pyörimään. Itse käytän lisäksi iholle suihkutettavaa hyttysspraytä. Sisätiloissa voi käyttää myös huoneisiin suihkutettavaa hyttysspraytä. Suihkuttaa huoneet esim. ennen syömään lähtöä. Tai sitten voi ostaa pistorasioihin tarkoitettavia hyttyskarkuottimia.

Milloin on sadekausi? Sataako paljon?

Sadekausi on toukokuusta-lokakuuhun. Thaimaassa sadekautena sataa tyypillisesti iltapäivisin pari tuntia. Jos sataa aamusta, niin iltapäiväksi sadepilvet usein häipyvät. Sade ei yleensä kestä kauan:
15min - 2h. Tilastojen mukaan lokakuun lopussa ei pitäisi enää sataa - tai ainakin vähemmän kuin alku kuussa. Poikkeukset toki vahvistavat säännön…

Kyyti lentokentältä Villa Lotukseen. Onko teillä vakio kuski jota olette käyttäneet?

Meiltä löytyy vakiokuskien lista. Muistakaa sopia meeting point BKK kentällä ja ottakaa puhelinnumero muistiin, josta saa yhteyshenkilön kiinni. Yhteyshenkilöt eivät useinkaan aja itse, mutta he puhuvat englantia. Jos kuski ei löydä talolle Hua Hinissä, soittakaa talonhoitajallemme, niin hän ohjastaa kuskin perille. Mutta useimmiten kuskit löytävät perille. Nämä samat Taksi Palvelut ajavat myös Hua Hinissä. Aina kyytiin noustessa pitää tarkistaa hinta!

Kannattaako ostaa paikallinen SIM kortti puhelimeen?

Kannattaa hankkia paikallinen SIM kortti. Paikalliset eivät soita ulkomaannumeroihin. Taksin tilaaminenkin on edullisempaa paikallisella SIM kortilla.

Mistä pre paid liittymiä kannattaa ostaa Thaimaasta?

Pre paid SIM kortin voi ostaa esim.: 7eleven marketeista, Familymart, muut supermarket ketjut, kirja/lehtikauppa. Myyjä voi tarvittaessa asentaa SIM kortin puhelimeen ja ladata puheaikaa sekä testata, että puhelut toimivat. Yksi pre paid SIM vaihtoehto on 12CAll, operaattori on AIS. Prepaidin voi ostaa myös lentokentällä heti tullin jälkeen.

Kuinka soitatat 12Call pre paidillä ulkomaille/Suomeen?

Korvaa ’+’ 00500 ennen maakoodia. Näin saat halvemman hinnan soittaessa. Esim. soittaessa Suomeen näppäile: 00500 358 401 234567
Puhelun hinta 5 THB / min.
Viimeisimmän hinnan voit tarkistaa *005*0*358#

Mitä nähtävyyksiä on Hua Hinissä ja lähialueilla? Mitä tehdä Hua Hinissä?


Nahtävyydet, rannat, markkinat, golf

Ovatko isot ruokakaupat Hua Hin keskustassa?

Isot ruokakaupat ovat keskustassa. Isossa ostoskeskuksessa Market Villagessa löytyy Tesco Lotus. Market Villagessa on myös useita vaatekauppoja, ravintoloita, keilahalli, elokuvateatteri sekä kuntosali.
Hieman kalliimpi expattien ruokaparatiisi Villa Market on myös keskustassa. Villa Lotuksen lähin ruokakauppa on n. 2km päässä. Sieltä löytyvät päivittäistarvikkeet. Itse ajelen sinne skootterilla reppu selässä, mutta isot ostokset teen aina Tesco Lotuksesta. Alkoholia ei saa ostaa 14:00–17:00 välillä ellei osta 10 l tai yli…

Kannattaako varata käteistä valuuttaa vai kuinka kortit toimivat yleisesti?

Keskustassa on useita rahanvaihtopaikkoja sekä käteisautomaattejakin. Kortti käy maksuvälineenä keskustan alueella – ihan pienissä liikkeissä ja ravintoloissa saattaa käydä vain käteinen. Markkinoillakin taitaa käydä vain käteinen. Sen verran kannatta olla paikallista käteistä heti alkuun, että pystytte maksamaan taksikuskille kyydin. Heille pitää yleensä maksaa käteisellä.

Miten varaus vahvistuu? Mitkä ovat maksuehdot?

Varaus vahvistuu, kun varausmaksu 25 % on suoritettu ja näkyy eräpäivään mennessä tilillämme. Takuusumma maksetaan loppulaskun yhteydessä 3kk ennen vuokrasopimuksen alkua. Takuusummasta vähennetään sähkön- ja vedenkulutus sekä loppusiivous. Tasaus palautetaan lopputarkastuksen jälkeen.

Useimmin kysytyt kysymykset .pdf
Tarvitset Acrobat Readrin lukeaksi .pdf dokumentin