Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ


Meille kolmelle Villa oli loistava
yhdistelmä ylellisyyttä ja  kodikkuutta.


Kuin olisi kotiinsa tullut. Meille kolmelle Villa oli loistava yhdistelmä ylellisyyttä ja  kodikkuutta. Tilava, hyvin varustettu, rauhallinen ja kaiken kruununa  mahtava uima-allas saunoineen. Tänne kotiutumiseen meni aikaa muutama minuutti saapumisesta. Vajaan vuorokauden matkanteon jälkeen laukut nurkkaan, kiuas päälle, uikkarit ylle ja altaaseen. Samaa nautintoa sitten riitti lähes päittäin kuukauden ajan. Tällaiseen elämään voisi vaikka tottua.

Lähiseudulta löytyi muutama erinomainen Thairavintola, joiden ruoka  oli aivan omassa luokassaan, verrattuna keskustan turistiravintoloihin. Oli myös mukavaa hakea vaikka illallisruuat jostain ja syödä ne omassa rauhassa Villan terassilla, illan pimennyttyä ja viilennyttyä. Taustamusiikiksi ei tarvinnut kuin gekkojen "kiljuntaa" ja sammakoiden kurnutusta. Päivä päivältä kaipasimme vähemmän kaupungin hulinaa ja vilinää.

Tuo mukavasti kalustettu terassi oli oma lempipaikkani. Aamuvirkkuna vietin usein varhaisia raikkaita hetkiä ulkosohvalla, netissä surffaillen ja seuraten kuinka alueen henkilökunta aloittelee päivän toimiaan. Päivän seikkailujen jälkeen voi taas nauttia samassa paikassa illan pimeästä, pehmeästä lämmöstä. Koska lomamme ajoittui ns. sadekauteen, saimme joskus iltapäivisin nauttia todellisista luonnon jännitysnäytelmistä. Sadekuurot olivat rajuudessaan vaikuttavia, mutta aina lyhyitä. Valtaosan päivästä saimme aina nauttia auringosta.

Vaikuttavaa oli myöskin se kuinka "vuokraemäntämme" reagoi pienimpiinkin toivomuksiin, joita hänelle sähköpostitse lähetimme. Jos vaikka oli uima-altaasta päässyt lamppu sammumaan, pikku vihjaus vain ja jo oli "allasbändi" hommaa fiksaamassa. Synttärilahja" joka oli  keittiössä minua odottamassa saapuessamme, saa vieläkin hymyn  kasvoilleni.

Syrjäisestä sijainnistaan johtuen tämä ei varmaankaan ole mikään  "bailaajan paratiisi", mutta rauhalliseen lomanviettoon aivan 
ykkösvalinta. Ainakin pidemmän oleskelun aikana suosittelen oman auton vuokraamista. Paikallinen liikenne on toki hektistä ja liikennesäännöt "joustavia", mutta rohkeasti sekaan vaan. Moottoripyöräilyharrastusta ei ehkä kannata aloittaa täällä. Päämäärättömien päiväretkiemme aikana meille avautui aivan uusi Thaimaa.

Viimeisinä tunnelmina, neljän viikon asustelun jälkeen ja laukkuja taksiin pakatessa oli: "Tänne on tultava uudestaan oikein ajan kanssa".

Kesä-heinäkuu, 4 viikkoa: Ilkka, Janette ja Piritta